Corona maatregelen

De consultaties in de praktijk zijn opnieuw opgestart. Omwille van veiligheidsmaatregelen hebben we de stoelen in de wachtkamer verder uit elkaar gezet zodat men de afstand kan bewaren, en vragen we aan alle patiënten om een mondmasker te dragen. De wachtkamer wordt regelmatig ontsmet en er is ook een mogelijkheid om de handen te ontsmetten bij het binnenkomen van de consultatieruimte. Wij vragen aan patiënten met symptomen van hoest, koorts, keelpijn, verstopte neus, kortademigheid of diarree om niet rechtstreeks naar de praktijk te komen, maar een BELAFSPRAAK te maken. De belafspraken zijn nu enkel gereserveerd voor patiënten met mogelijke coronasymptomen, en dus niet voor allerlei vragen / verzoeken / resultaatbesprekingen. Voor deze laatste redenen, maakt u best een ‘echte’ afspraak bij de dokter.

 

Corona testen

Wij hebben de mogelijkheid om besmetting met het coronavirus te testen. Wij hanteren de aanbevelingen van Sciensano van wie wij kunnen testen. U kan overleggen met de huisdokter of (zijn de algemene criteria voldaan), hoe (met een neuswisser of bloedname) en waar (in de praktijk of in een triagecentrum) er getest kan worden op een eventuele besmetting. Om dit af te spreken, maakt u een belafspraak.

Dit zijn de huidige aanbevelingen van Sciensano wie getest kan worden, in volgorde van prioriteit:

  1. Patiënten met symptomen die voldoen aan de testcriteria (1 hoofdsymptoom of 2 kleine symptomen)
  2. Hoog-risico contacten van een geval van COVID-19. Ook personen die terugkeren uit een land of regio met een hoog infectierisico, vallen hieronder. Zie link.
  3. Elke persoon waarvoor een ziekenhuisopname vereist is.
  4. Elke nieuwe bewoner van een residentiële collectiviteit (bv. woonzorgcentrum, verblijfscentrum voor personen met een handicap, opvangcentra, gevangenis…).

Een reactie achterlaten